Πρώτο εξάγωνο Πλούτωνα/Δία, 2018

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

Έχουμε το πρώτο εξάγωνο Δία/Πλούτωνα τώρα στις 16 Ιανουαρίου στις 19ο Σκορπιού/Αιγόκερου, το δεύτερο στις 14 Απριλίου και το τρίτο στις 12 Σεπτεμβρίου. Αυτό το εξάγωνο είναι μια ευκαιρία να φέρουμε στην επιφάνεια το κρυμμένο. Αντιμετωπίζοντας την πραγματικότητα με μεγαλύτερη διαύγεια έχουμε τη δυνατότητα να επανατοποθετήσουμε τις προτεραιότητές μας και να απαλλάξουμε τη δημόσια ζωή από τις υπερβολές και τη διαφθορά. Σε ατομικό επίπεδο ο Πλούτωνας και ο Δίας σε αρμονία μας εμπνέουν να παθιαστούμε, και να δοθούμε σε κάτι που μας ενθουσιάζει και μας συναρπάζει, να οραματιστούμε το μέλλον μας, να τρέξουμε τη ζωή μας σε καινούργιους δρόμους.  

Είναι μια όψη που ενισχύει την πίστη, την εμπιστοσύνη και την ικανότητα: ναι μπορώ, ναι θέλω, να επιθυμώ. Μπορείς να είσαι αισιόδοξος/η, φιλόδοξος/η και να προσπαθήσεις με όλες σου τις δυνάμεις πιστεύοντας ότι θα τα καταφέρεις. Σου δίνεται η ενέργεια και ο δυναμισμός- χρειάζεσαι τον στόχο και τον σκοπό. Είτε αυτός ο στόχος είναι επαγγελματικός είτε ικανοποιήσεις την ψυχή σου αναλαμβάνοντας να εξελιχθείς είτε συντροφικός, προσωπικός ή οικογενειακός οι ρόδες είναι φουσκωμένες και οι δρόμοι ανοιχτοί.Φυσικά και η φιλοδοξία δεν αρκεί, ούτε χρειάζεται η αλαζονεία να καθίσει στη θέση του οδηγού: εγώ τα ξέρω όλα, μπορώ τα πάντα, η ζωή μου χρωστάει.

Είναι πιθανόν η ζωή σου να μετατοπιστεί, να αλλάξει ροή, να μεταμορφωθεί, να επηρεαστεί από κάποιον/α που θα σε επηρεάσει σημαντικά, θετικά και παράδοξα σε οποιοδήποτε σημαντικό τομέα της ζωής σου.

Είναι τέλος μια περίοδος που μπορεί να δώσει πρακτικά υλική υπόσταση στις επιδιώξεις σου- χρήμα, θέση, αναγνώριση αλλά είναι ακόμα περισσότερο είναι μια περίοδος με ευκαιρίες, πόρτες που χρειάζεται να δεις ότι είναι ανοιχτές ή να τις ανοίξεις και μέρες ενεργοποίησης των ταλέντων και των δυνατοτήτων σου. Να θυμάσαι ότι το νερό κυκλοφορεί υπόγεια, αργά και σταθερά για καιρό πριν βρει διέξοδο στην επιφάνεια.

ΣΧΟΛΙΑ