Σελήνη/Κρόνος,Πλούτωνας, Ουρανός

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

H Σελήνη στον Κριό κάνει σήμερα και αύριο δύσκολες όψεις με τον Κρόνο (σήμερα) και αύριο με τον Πλούτωνα και τον Ουρανό.

 

Κάθε φορά που ο Κρόνος συμμετέχει σε μια όψη ενισχύει τους περιορισμούς, τους φόβους και τα όρια. Στις σχέσεις λειτουργεί απαγορευτικά και σκληρά. Υπάρχει θλίψη, αίσθηση μοναξιάς, ντροπή και ενοχές, τύψεις και αδυναμία να πάρουμε και να δώσουμε αισθήματα. Υπάρχει χαμηλή αυτοπεποίθηση και ψυχρότητα στις σχέσεις.

Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να έχουμε συνείδηση των συναισθηματικών μας αντιδράσεων.  Με τη Σελήνη και τον Κρόνο (σε τετράγωνο)  υπάρχει η τάση να κάνουμε ανασκόπηση του παρελθόντος ή να επιστρέφουμε σε αυτό με τη σκέψη και να στεκόμαστε  σε λάθη, και κακές επιλογές και τότε αισθανόμαστε τύψεις ή θυμό. Το να ρίχνουμε όμως το φταίξιμο στους άλλους είναι το ίδιο ψυχοφθόρο με το να αυτομαστιγωνόμαστε. Η ουσία είναι να καταλάβουμε και να κατανοήσουμε τι συνέβη και να επιλέξουμε ένα άλλο τρόπο συμπεριφοράς ώστε να έχουμε περισσότερο ικανοποιητικές σχέσεις.

Ούτως ή άλλως οι Δευτέρες έχουν μια στάλα μελαγχολίας οπότε δεν είναι μέρα για διασκέδαση αφού η διάθεση είναι πεσμένη. Το να είσαι λυπημένος/η και μακριά από τους ανθρώπους δεν είναι αρνητικές διέξοδοι αλλά επιλογές.

Το τετράγωνο Σελήνης/ Πλούτωνα μπορεί να δημιουργήσει παρορμητική συμπεριφορά και κυρίως να φέρει στην επιφάνεια αισθήματα που είναι βαθιά θαμμένα. Δηλαδή μπορεί να ενεργοποιηθούν δυνατά αισθήματα που πολλές φορές μας εντυπωσιάζουν με την έντασή τους όπως κτητικότητα, θυμό, ζήλεια ακόμα και βία. Στη γκάμα των επιρροών του Πλούτωνα υπάρχει χειραγώγηση, συναισθηματικοί εκβιασμοί, παιχνίδια εξουσίας (υπόγεια ή φανερά), το δίκιο του ισχυρότερου, ανάγκη για έλεγχο του άλλου, η διάθεση να ενισχύουμε τις ενοχές του άλλου ή να τις δημιουργούμε, όπως και η τάση  ο σκοπός να αγιάζει τα μέσα.

Μιλάμε για να δυναμική όψη που με τη Σελήνη διαρκεί μερικές ώρες αλλά που μπορεί να λειτουργήσει και ιαματικά- συνειδητοποιώ τα τραύματά μου, αρχίζω να τα θεραπεύω- και ισχυροποιεί αποφάσεις που μπορεί να σχετίζονται με την ανάληψη της ευθύνης να κόψεις μια έξη ή μια συνήθεια που δυσκολεύει τη ζωή σου. Να υπογραμμίσω ότι κάποιος άλλος μπορεί να εκφράζει πάνω μας κάποια από τα προηγούμενα χαρακτηριστικά ή να είμαστε εμείς που τα εκφράζουμε σε άλλους.

Τέλος η σύνοδος της Σελήνης με τον Ουρανό στον Κριό μπορεί να σημάνει την επιθυμία για ενθουσιασμό και ανανέωση μπορεί να σημάνει και ότι ξαφνικά γεγονότα δημιουργούν αναστάτωση στην οικογένεια, στο σπίτι ή κάποια σοβαρή σχέση.

Ενισχύεται το ένστικτο και η διαίσθηση- τώρα καταλαβαίνεις τι σημαίνει κάτι που δεν είχες μέχρι τώρα καταλάβει το νόημά του, ή βλέπεις καθαρά και με διαύγεια την εικόνα γύρω σου ή σε ένα θέμα που σε απασχολεί. Υπάρχει ανάγκη να εκφράσεις τον εαυτό σου και να κυνηγήσεις τα θέλω σου- προσοχή στις απότομες αντιδράσεις και τις συμπεριφορές χωρίς σκέψη γιατί ο Κριός πολλές φορές πρώτα κάνει και μετά σκέφτεται.

ΣΧΟΛΙΑ