Σκέψεις για τη Νέα Σελήνη στον Σκορπιό

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

-Ένα από τα πιο δύσκολο αισθήματα που χρειάζεται να υπερνικήσεις είναι ο θυμός που νιώθεις όταν σε αγνοούν, όταν σε ταπεινώνουν,
όταν δεν σε σέβονται.

-Η απώλεια του αυτοσεβασμού μπορεί να συντρίψει το εγώ σου και να σε σπρώξει σε ανεξέλεγκτα ξεσπάσματα και αυτοκαταστροφή.

-Αυτή την περίοδο δοκιμάζεται το Εγώ σου που είναι τυλιγμένο σαν μούμια μέσα στην υπερηφάνεια.

-Δεν έχει σημασία αν σε αγαπάνε ή όχι. Σημασία έχει αν εσύ αισθάνεσαι να σε αγαπάνε ή όχι.

-Το χρήμα- ναι. Έρχεται, φεύγει, χαίρεσαι, ουρλιάζεις. Μπορεί να κάθεσαι σε ένα λόφο από χρυσάφι αλλά να πεινάς
ενώ  η γενναιοδωρία των άλλων να σου φαίνεται ψεύτικη ή αδιανόητη.

Όσο περισσότερο αγνοούμε, παραβλέπουμε και αποφεύγουμε τα δικά μας αισθήματα τόσο περισσότερο είναι πιθανό να καταπιέζουμε, να αγνοούμε και να παραβιάζουμε τα αισθήματα και τις επιθυμίες των άλλων. Η ανευθυνότητα που δείχνουμε στα αισθήματά και τα θέλω μας δημιουργεί βραχυκύκλωμα στις σχέσεις μας.

-Αυτή η Νέα Σελήνη στον Σκορπιό μας βοηθάει να βγούμε από το (συναισθηματικό) μας καβούκι τολμώντας να ανταποκριθούμε συναισθηματικά, ή να εκφραστούμε συναισθηματικά. Μας δείχνει επίσης που χρειάζεται να βάλουμε όρια στις σχέσεις μας.

Η επιθυμία λένε ότι οδηγεί στη σχέση και η σχέση οδηγεί στη θλίψη. Όμως δεν μπορείς να σκοτώσεις την επιθυμία γιατί σκοτώνοντάς την σκοτώνεσαι. Θέλεις, θέλεις πολύ να είσαι με κάποιον/α. Η ψυχή σου λαχταράει τον Άλλο. Μερικές φορές μπαίνεις σε ένα έρωτα και διαλύεσαι και μετά αγωνίζεσαι να ξανασταθείς στα πόδια σου.

-Μια βουδιστική παροιμία λέει ότι «εάν είμαστε προσανατολισμένοι στη σωστή κατεύθυνση το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προχωράμε».

(Θυμήσου)

-Αν θέλουμε να απαλλαγούμε από το χρόνο χρειάζεται να τελειώσουμε με τις αναμνήσεις που μας κρατάνε πίσω.

-Η αγάπη γίνεται μια άδεια λέξη όταν δεν διακινδυνεύεις τίποτα.

 

ΣΧΟΛΙΑ