To σκληρό τετράγωνο Πλούτωνα/Άρη

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ήδη βρισκόμαστε υπό την επιρροή του τετραγώνου Πλούτωνα/Άρη  

που γίνεται ακριβείας στις 19 Νοεμβρίου στις 17ο Αιγόκερου/Ζυγού.

Επηρεάζει ιδιαίτερα Αιγόκερους/Καρκίνους/Ζυγούς/Κριούς γεννημένους στο δεύτερο μισό του δευτέρου δεκαημέρου όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 15ο-20ο

Η σκληρή όψη μεταξύ Άρη και Πλούτωνα δεν προοιωνίζει εύκολες μέρες. Η 19η Νοεμβρίου αλλά και οι μέρες πριν και μετά από αυτήν είναι μέρες που μπορούν να γίνουν εκρηκτικές αν δεν έχουμε συνείδηση των αναγκών μας, των επιθυμιών μας, του θυμού μας αν υπάρχει, ή των απογοητεύσεων που δημιουργούν επιθετικότητα και αυτόματες αντιδράσεις. Πρόκειται για δύο πλανήτες που σηματοδοτούν την τυφλή δύναμη, την επιτακτική ανάγκη να επιβάλλουν τη θέλησή τους, την παρόρμηση να τα καταφέρουν με οποιοδήποτε τρόπο ακόμα και αν η επιτυχία των στόχων είναι αδύνατη. Είναι επίσης μια όψη που ενεργοποιεί  ένστικτα, αναμοχλεύει φόβους, τραύματα και κίνητρα που δεν είναι πιθανόν συνειδητά ούτε από εμάς τους ίδιους.

Υπάρχει γενική ένταση και ανησυχία αλλά κυρίως όσοι επηρεάζονται από αυτό το τετράγωνο εκνευρίζονται, θυμώνουν και οργίζονται πολύ πιο γρήγορα και εύκολα φτάνοντας σε σημείο έκρηξης. Η αφορμή μπορεί να είναι ασήμαντη αλλά πίσω από αυτή την ασήμαντη αφορμή πιθανόν υπάρχει θαμμένος θυμός που βρίσκει την ευκαιρία να εκτονωθεί. Είναι μέρες έντονες ψυχικά και συναισθηματικά στις οποίες εύκολα κάποιος μπορεί να χάσει την ψυχραιμία του αντιδρώντας με απότομο ακόμα και βίαιο τρόπο που εκπλήσσει και τον ίδιο. Υπάρχει δυσφορία στην ατμόσφαιρα, ανυπομονησία, καταπιεσμένα αισθήματα, αυτόματες αντιδράσεις, επιθετικότητα.

Πρόκειται για ένα βαρέων βαρών τετράγωνο που εκλύει τεράστια ενέργεια που μπορεί να ηλεκτροδοτήσει μια πόλη αλλά μπορεί και να την ισοπεδώσει. Μπορεί να δώσει εξαιρετική δύναμη και δυναμισμό για να καταφέρεις το στόχο σου, μπορεί όμως και να ηττηθείς από λάθος εκτιμήσεις και παρορμητικές κινήσεις ή αντιδράσεις.

Το σλόγκαν αυτής της όψης είναι: «θα αγωνιστώ, θα επιζήσω και θα νικήσω με κάθε κόστος». Οι δύο πλανήτες προτιμούν να χάσουν παρά να συμβιβαστούν  ή να χρησιμοποιήσουν διάλογο και διπλωματία ενώ αυτές είναι οι μοναδικές διέξοδοι-συζήτηση και νηφαλιότητα.

Υπάρχει βία, θυμός, κρίση και οργή σε αυτή την όψη. Όπως υπάρχει και εξαιρετικό θάρρος, αντοχή και αποφασιστικότητα- υπεράνθρωπη σχεδόν δύναμη να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο, όριο και αντιξοότητα.Υπάρχει μια ανεξέλεγκτη ορμή για δράση που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα αν δεν έχει συγκεκριμένο, απτό και διαυγή στόχο.

Αυτή η όψη έχει τη φήμη ότι είναι αδίστακτη και ανταγωνιστική. Δημιουργεί την ακατανίκητη παρόρμηση για νίκη. Όποιος έχει τη δύναμη έχει και την εξουσία- οπότε η επίδειξη εξουσίας, η κατάχρηση εξουσίας, η επιβολή εξουσίας, ή ο πόλεμος για την εξουσία σε συναισθηματικές σχέσεις, σε εργασιακές σχέσεις, σε προσωπικές ή οικογενειακές σχέσεις, σε προσωπικό ή συλλογικό, κοινωνικό, πολιτικό επίπεδο ανήκουν στη γκάμα αυτής της όψης.

Σε αυτές τις μέρες αποκαλύπτονται τα κίνητρα, (των άλλων ή τα δικά μας), όπως και διαθέσεις, φιλοδοξίες, συμπεριφορές, επιθυμίες. Ό,τι ήταν κρυμμένο, δεν φαινόταν, ή δεν λεγόταν βγαίνει στην επιφάνεια άτσαλα, ή με σοκαριστική ειλικρίνεια.

 

ΣΧΟΛΙΑ

ASTROHEART NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter του ASTROHEART, για να λαμβάνετε αποκλειστικά E-Books από τον Γιώργο Πανόπουλο

Η εγγραφή έγινε με επιτυχία!