H δυναμική σύνοδος Άρη/Πλούτωνα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ήδη βρισκόμαστε υπό την επιρροή της συνόδου Πλούτωνα/Άρη  

που γίνεται ακριβείας στις 26 Απριλίου στις 21ο Αιγόκερου

 

Επηρεάζει ιδιαίτερα Αιγόκερους/Καρκίνους/Ζυγούς/Κριούς γεννημένους στο τέλος δευτέρου αρχές τρίτου δεκαημέρου, όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 19ο-23ο

Η σκληρή όψη μεταξύ Άρη και Πλούτωνα δεν προοιωνίζει εύκολες μέρες. Η 26.4 αλλά και οι μέρες πριν και μετά από αυτήν είναι μέρες που μπορούν να γίνουν εκρηκτικές αν δεν έχουμε συνείδηση των αναγκών μας, των επιθυμιών μας, του θυμού μας αν υπάρχει, ή των απογοητεύσεων που δημιουργούν επιθετικότητα και αυτόματες αντιδράσεις. Υπάρχει μια τεράστια επιθυμία για νίκη με κάθε κόστος είτε επαγγελματικά είτε προσωπικά είτε συντροφικά ή ερωτικά. Όσο μεγαλύτερος ο φόβος τόσο μεγαλύτερο και το ενδεχόμενο για παρορμητικές και καταστροφικές κινήσεις, συμπεριφορές, αντιδράσεις.

Πρόκειται για δύο πλανήτες που σηματοδοτούν την τυφλή δύναμη, την επιτακτική ανάγκη να επιβάλλουν τη θέλησή τους, την παρόρμηση να τα καταφέρουν με οποιοδήποτε τρόπο ακόμα και αν η επιτυχία των στόχων είναι αδύνατη. Είναι επίσης μια όψη που ενεργοποιεί  ένστικτα, αναμοχλεύει φόβους, τραύματα και κίνητρα που δεν είναι πιθανόν συνειδητά ούτε από εμάς τους ίδιους.

Υπάρχει γενική ένταση και ανησυχία αλλά κυρίως όσοι επηρεάζονται από αυτό τη σύνοδο εκνευρίζονται, θυμώνουν και οργίζονται  φτάνοντας πολύ γρήγορα σε σημείο έκρηξης. Η αφορμή μπορεί να είναι ασήμαντη αλλά πίσω από αυτή την ασήμαντη αφορμή πιθανόν υπάρχει θαμμένος θυμός που βρίσκει την ευκαιρία να εκτονωθεί. Είναι μέρες έντονες ψυχικά και συναισθηματικά στις οποίες εύκολα κάποιος μπορεί να χάσει την ψυχραιμία του αντιδρώντας με απότομο ακόμα και βίαιο τρόπο που εκπλήσσει και τον ίδιο. Υπάρχει δυσφορία στην ατμόσφαιρα, ανυπομονησία, καταπιεσμένα αισθήματα, αυτόματες αντιδράσεις, επιθετικότητα.

Πρόκειται για μια σύνοδο πυρηνικό εργοστάσιο που εκλύει τεράστια ενέργεια που μπορεί να ηλεκτροδοτήσει μια πόλη αλλά μπορεί και να την ισοπεδώσει. Μπορεί να δώσει εξαιρετική δύναμη και δυναμισμό για να καταφέρεις το στόχο σου, μπορεί όμως και να ηττηθείς από λάθος εκτιμήσεις και παρορμητικές κινήσεις ή αντιδράσεις.

Το σλόγκαν αυτής της όψης είναι: «θα αγωνιστώ, θα επιζήσω και θα νικήσω με κάθε κόστος». Οι δύο πλανήτες προτιμούν να χάσουν παρά να συμβιβαστούν  ή να χρησιμοποιήσουν διάλογο και διπλωματία ενώ αυτές είναι οι μοναδικές διέξοδοι: συζήτηση και νηφαλιότητα.

Υπάρχει βία, θυμός, κρίση και οργή σε αυτή την όψη. Όπως υπάρχει και εξαιρετικό θάρρος, αντοχή και αποφασιστικότητα- υπεράνθρωπη σχεδόν δύναμη να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο, όριο και αντιξοότητα. Υπάρχει μια ανεξέλεγκτη ορμή για δράση που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα αν δεν έχει συγκεκριμένο, απτό και διαυγή στόχο.

Αυτή η όψη έχει τη φήμη ότι είναι αδίστακτη και ανταγωνιστική. Δημιουργεί την ακατανίκητη παρόρμηση για νίκη. Όποιος έχει τη δύναμη έχει και την εξουσία- οπότε η επίδειξη εξουσίας, η κατάχρηση εξουσίας, η επιβολή εξουσίας, ή ο πόλεμος για την εξουσία σε συναισθηματικές σχέσεις, σε εργασιακές σχέσεις, σε προσωπικές ή οικογενειακές σχέσεις, σε προσωπικό ή συλλογικό, κοινωνικό, πολιτικό επίπεδο ανήκουν στη γκάμα αυτής της όψης.

Οι φιλοδοξίες αποκτούν ένταση, το σεξ γίνεται προτεραιότητα, η ανάγκη για εξουσία και δύναμη γίνονται εμμονή. Ο ανεξέλεγκτος εγωισμός μπορεί να οδηγήσει σε χειραγώγηση και χρήση θεμιτών και αθέμιτων μέσων ακόμα και βίας. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την τεράστια ενέργεια αυτής της συνόδου θάβοντάς την γιατί η ενέργεια αυτή θα εκφραστεί παράπλευρα με σκηνές, θυμό, ξαφνικές εκρήξεις, έντονες αντιπαραθέσεις. Αυτή η ενέργεια χρειάζεται στόχο και κίνητρο για να διοχετευτεί λειτουργικά αλλιώς έρχεται ανεξέλεγκτη από γεγονότα και ανθρώπους τριγύρω μας.  Άρα είναι περίοδος για να καταπιαστείς με κάτι που σε παθιάζει, σε ενεργοποιεί, σε κάνει να νιώθεις ζωντανός/η. Όσο πιο δύσκολο το έργο, ο στόχος και η αποστολή τόσο περισσότερο δυναμώνει το πείσμα, η αντοχή και η δύναμη να τα καταφέρεις.

Στις σχέσεις η ένταση μετατρέπεται σε επιθυμία να υποτάξεις, να κατακτήσεις, να υπερισχύσεις του άλλου/άλλων. ΜΗΝ. Χρησιμοποίησε την δύναμή σου ευεργετικά, με σύνεση και διαλλακτικότητα.

Σε αυτές τις μέρες αποκαλύπτονται τα κίνητρα, (των άλλων ή τα δικά μας), όπως και διαθέσεις, φιλοδοξίες, συμπεριφορές, επιθυμίες. Ό,τι ήταν κρυμμένο, δεν φαινόταν, ή δεν λεγόταν βγαίνει στην επιφάνεια άτσαλα, ή με σοκαριστική ειλικρίνεια.

ΣΧΟΛΙΑ