Στη σκιά του ανάδρομου Ερμή

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ανάδρομος Ερμής στον Κριό από 23 Μαρτίου- 15 Απριλίου 2018

 

Από τις 16ο ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος μέχρι τις 4ο Κριού επηρεάζοντας κυρίως τους γεννημένους στο δεύτερο και πρώτο δεκαήμερο των παρορμητικών ζωδίων (Κριούς/Ζυγούς/Καρκίνους/Αιγόκερους) όπως και όσους έχουν ωροσκόπους ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 16ο-3ο .

Αυτή τη φορά ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος αποκλειστικά στο ζώδιο του Κριού. Ο Κριός ανήκει στα παρορμητικά ζώδια, είναι ζώδιο της φωτιάς, της δράσης με έντονη έκλυση ενέργειας. Στα αρνητικά χαρακτηριστικά του Ερμή στον Κριό συμπεριλαμβάνονται η ανυπομονησία, η βιασύνη, τα εύκολα συμπεράσματα, η δράση πριν τη σκέψη, ο θυμός, οι αντιπαραθέσεις, ο πόλεμος. Πρακτικά αυτά τα χαρακτηριστικά επιδεινώνονται στην ανάδρομη φάση του. Οπότε δεν είναι κατάλληλη περίοδος για να λυθούν σοβαρές υποθέσεις, ούτε για να επιβάλλουμε τις ιδέες ή τις απόψεις μας. Χρειάζεται ακόμα να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τυχόν κινδύνους και ατυχήματα λόγω παρορμητικής ενέργειας, απροσεξίας ή λάθος υπολογισμών.

O Ερμής κατά την ανάδρομη φάση του θα κάνει τρεις σημαντικές όψεις. Θα τετραγωνίσει τον Άρη στον Αιγόκερω στις  4 Απριλίου και αυτό σημαίνει θυμό, απογοήτευση, ανησυχία, επιθετικότητα οπότε η επαγρύπνηση που χρειάζεται να έχουμε όλο αυτό το διάστημα εδώ επιβάλλεται:ιδιαίτερη προσοχή στα μεταφορικά μέσα, στα αιχμηρά αντικείμενα, επίσης να κοιτάξουμε για τυχόν βλάβες ή επιδιορθώσεις σε μηχανές, αυτοκίνητο, μηχανάκι κλπ. Επίσης ο Ερμής θα τετραγωνίσει τον Κρόνο στον Αιγόκερω στις 5 Απριλίου επιβαρύνοντας διάθεση και ατμόσφαιρα ενισχύοντας την αίσθηση ότι είμαστε παγιδευμένοι, ή ότι εμποδιζόμαστε ή ότι τα πράγματα δεν προχωράνε. Επίσης ο Ερμής θα κάνει σύνοδο με τον Ήλιο την 1η Απριλίου που αποτελεί θετική όψη που δίνει την ευκαιρία να σκεφτούμε νέα ξεκινήματα ή καινούργιες αρχές.
Προσοχή

Υπάρχει μια περίοδος «σκιάς» πριν από την ανάδρομη κίνηση του Ερμή που δημιουργεί ήδη καθυστερήσεις, αναβολές, παρεξηγήσεις, μικροαναποδιές, εκνευρισμούς, ασυνεννοησία.  Πλησιάζοντας ο Ερμής να γίνει στάσιμος, κινείται σε ένα κομμάτι του ζωδίου που θα ξαναπεράσει ως ανάδρομος. Η περίοδος της σκιάς ξεκινάει στις 8 Μαρτίου. Οι περίοδοι που ο ανάδρομος Ερμής είναι στα χειρότερά του είναι μεταξύ 18- 27 Μαρτίου.  

 

Να θυμίσω

ότι η ανάδρομη φάση του Ερμή είναι μια καλή περίοδος για να ερευνήσουμε, να εξετάσουμε, ή να μελετήσουμε, όπως και για να τελειώσουμε ή για να ολοκληρώσουμε πράγματα που εκκρεμούν από το παρελθόν, πρόσφατο και απώτερο, για να τακτοποιήσουμε εκκρεμείς υποθέσεις και για να έρθουμε σε επαφή με ανθρώπους που δεν έχουμε δει, ή δεν έχουμε μιλήσει για καιρό. Παρατηρείστε ποιος έρχεται από το παρελθόν ως φυσική παρουσία ή ως σκέψη. Η επανεμφάνιση μπορεί να βοηθήσει να τακτοποιήσετε εκκρεμότητες που ήταν ανοιχτές ή να κλείσετε τους λογαριασμούς σας με το παρελθόν. Οργάνωση και προετοιμασία είναι δύο λέξεις κλειδιά που μας κάνουν να προχωρήσουμε όταν ο Ερμής ορθοδρομήσει.

ΣΧΟΛΙΑ