Ταύρος/Σκορπιός: Αγαπάνε διαφορετικά

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Άρης στον Ταύρο φέρνει στην επιφάνεια το θέμα των σχέσεων. Και της αγάπης. Πώς αγαπάει ο Ταύρος; Πώς αγαπάει ο Σκορπιός; Μην ξεχνάμε ότι Ταύρος και Σκορπιός είναι συμμετρικά αντίθετα ζώδια. Ή ένα νόμισμα με δύο πλευρές.

 

Αρχετυπικά για τον Ταύρο ο Άλλος δεν υπάρχει, ή υπάρχει ως αντικείμενο απόλαυσης. Ο λόγος είναι ότι ο Ταύρος ανήκει στα προσωπικά ζώδια και δεν έχει φτάσει ακόμα στο σημείο εκείνο της ζωδιακής εξέλιξης που ξεχωρίζει τον εαυτό του από τους άλλους. Ο Ταύρος αναζητάει την ευχαρίστηση για την ευχαρίστηση και οι άλλοι άνθρωποι υπάρχουν για να τον βοηθήσουν να την ικανοποιήσουν. Αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική οπτική από του Σκορπιού.

Ο Σκορπιός βρίσκεται στο σημείο εκείνο του ζωδιακού που έχει κατορθώσει να διαχωρίζει τον εαυτό του από τους άλλους κι έτσι μπορεί να δει τον άλλο ως διαφορετικό, ξεχωριστό, αυτόνομο. Για τον Σκορπιό η ευχαρίστηση δεν είναι μόνο ευχαρίστηση του εαυτού του. Η ερωτική σύνδεση του Σκορπιού περιέχει τρόπους ευχαρίστησης και του Άλλου. Ο Σκορπιός εμπνέεται και ενθουσιάζεται όταν κατορθώνει να αφυπνίσει την επιθυμία κάποιου εκτός του εαυτού του. Εδώ χρειάζεται να τονίσω ότι δεν υπάρχει ηθική κρίση, ή κατηγορία λέγοντας ότι ο Ταύρος  χρησιμοποιεί τον άλλο ως αντικείμενο. Πρόκειται για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο Ταύρος και αυτός δεν κρίνεται ούτε ως καλός ούτε ως κακός- έτσι είναι.

Ο Ταύρος χρειάζεται κάποιον που δεν μπορεί να αποκωδικοποιήσει εντελώς, κάποιον που κρατάει μερικούς άσους στο μανίκι του και δεν αποκαλύπτει όλα τα μυστικά του. Είναι εκπληκτικό πόσο μπορεί να βοηθήσει τον Ταύρο ένας τέτοιος άνθρωπος. Για την ακρίβεια  παρ΄ όλη την τρομακτική του ανάγκη να ελέγχει τον κόσμο γύρω του, αυτό που χρειάζεται είναι ένα/μία σύντροφο που τον σπρώχνει να αναλάβει την ευθύνη όλων των πράξεών του και που βρίσκεται πάντα εκτός ελέγχου του.

Όσο για τους Σκορπιούς δεν είναι καθόλου εύκολοι στις σχέσεις. Έχουν ανάγκη να μένουν μόνοι κάθε τόσο, χρειάζονται το δικό τους χρόνο μακριά από τους άλλους. Όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά για να ανακτήσουν τη δύναμή τους ώστε να αντιμετωπίσουν την επόμενη έντονη σχέση. Οι Σκορπιοί χρειάζονται ανθρώπους να τους γειώνουν και να τους κάνουν να βγαίνουν από το καβούκι τους. Οι σχέσεις για τους Σκορπιούς είναι η κύρια πηγή της ευημερίας τους. Παρόλα τα θέματα απιστίας  που διαταράσσουν τη συντροφική ευτυχία, στο τέλος η αφοσίωση και η πίστη πρέπει να θριαμβεύσουν.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

ASTROHEART NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter του ASTROHEART, για να λαμβάνετε αποκλειστικά E-Books από τον Γιώργο Πανόπουλο

Η εγγραφή έγινε με επιτυχία!