Τετράγωνο Άρη/Κρόνου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Tο τετράγωνο Άρη/Κρόνου δημιουργεί μια περίοδο από τις 8-17 Οκτωβρίου

που χαρακτηρίζεται από απογοήτευση, απαγορεύσεις και εμπόδια.

Το τετράγωνο θα γίνει ακριβείας στις 11 Οκτωβρίου (16:34´)

στις 22ο55´ Παρθένου/Τοξότη.

 

Επηρεαζόμαστε όλοι αλλά ειδικότερα τα μεταβλητά ζώδια Παρθένοι/Τοξότες/Ιχθύες/Δίδυμοι του τρίτου δεκαημέρου όπως και όσοι έχουν ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 20ο-26ο

 

Τι εκφράζουν οι πλανήτες που συμμετέχουν;

Ο ΑΡΗΣ συμβολίζει την επιβίωση, την αποφασιστικότητα, το θάρρος. Τον αγώνα και την διεκδίκηση. Την τόλμη. Τον ανταγωνισμό. Τη δράση

Ο ΚΡΟΝΟΣ συμβολίζει τους περιορισμούς, το φόβο και τα όρια. Την εξουσία, την πειθαρχία, τα καθήκοντα και τις ευθύνες.

Όποιον πλανήτη ακουμπάει ο Κρόνος τον αποδυναμώνει. Κάνει διστακτική τη δράση του. Δημιουργεί φόβο, οπισθοχώρηση, δυσκολία στην έκφρασή του. Δημιουργεί αμυντικούς μηχανισμούς και σηκώνει τείχη. Υπάρχει αντίσταση σε κάθε κίνησή μας.

Η αντίσταση που αντιμετωπίζεις μπορεί να οφείλεται σε πρόσωπα εξουσίας: πατέρας, προϊστάμενος, ιεραρχικά ανώτερος, άνθρωποι που μπορούν να επηρεάσουν με οποιοδήποτε τρόπο τις επιδιώξεις σου, να ανακόψουν την πορεία σου, να σταθούν εμπόδιο στους στόχους σου. Οι περιστάσεις επίσης μπορεί να είναι ακατάλληλες, ή σε αυτήν τη χρονική στιγμή να μην είναι ευνοϊκές, ή να παρουσιάζονται προσκόμματα που δεν είχες υπολογίσει. Με λίγα λόγια: δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για να προχωρήσουμε, να διεκδικήσουμε, ή για να έχουμε το αποτέλεσμα που περιμένουμε. Αποτέλεσμα: ηττοπάθεια, θυμός, περιορισμοί. Αντίδοτο: ψυχραιμία, προσπάθεια που είναι εξαντλητικά οργανωμένη, επιμονή, συγκεκριμένος στόχος, υπομονή.

Μπορεί η ορμή και η διάθεση να τα καταφέρουμε να μεγαλώνει όμως ο κουτάλι μένει στον αέρα. Όση η δύναμη της προσπάθειας τόση και η δύναμη της αντίστασης. Θαμμένες επιθυμίες, καταπιεσμένος θυμός πιέζουν για εκρήξεις και ξεσπάσματα.

 

 (Μια παρένθεση για τον πιθανό αντίκτυπο αυτής της όψης σε παγκόσμιο επίπεδο)

Ο Άρης είναι ο πλανήτης της διαμάχης, του μίσους, της πρόκλησης, των καβγάδων, της αναστάτωσης, της έριδας, της σύγκρουσης, των όπλων, των βομβών, του στρατού, των πυροβολισμών, των ατυχημάτων, των πυρών, της αστυνομίας, των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης, της βίας, των πύραυλων. Από την γκάμα των χαρακτηριστικών του Άρη πιθανόν συνειδητοποιούμε ότι εκτός από το προσωπικό επίπεδο που μας αφορά, δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για προβλήματα σε κοινωνικό/πολιτικό επίπεδο και για αρνητικά παγκόσμια γεγονότα. Πολεμικές κραυγές, ρητορική μίσους, προκλήσεις, διαπληκτισμοί και βία εναντίον πολιτών, φόβοι για πόλεμο, ανεξέλεγκτος θυμός. Πιθανά σημεία ανάφλεξης: Βόρειος Κορέα, Ρωσία, Ινδία, Αμερική, Μιανμάρ. Επίσης αυξάνεται και η πιθανότητα για ακραία και καταστροφικά φυσικά φαινόμενα, φωτιές και ατυχήματα.  

Τα γεγονότα που ενεργοποιεί ο Κρόνος σχετίζονται με ασφάλεια, προστατευτισμό, έντονο συντηρητισμό, οικονομικές περικοπές, μέτρα λιτότητας, φόβο, βάρη, ακραία φυσικά φαινόμενα- πλημύρες, καταιγίδες, ξηρασία, σεισμοί- όπως και με αγρότες, ανθρακωρύχους, μετανάστευση, πένθος, εργάτες και απώλεια.

 

Αυτές τις μέρες που η ενέργεια των δύο πλανητών γίνεται όλο και πιο έντονη χρειάζεται να έχουμε κατά νου ότι αυξάνεται η αίσθηση ότι δεν συνεννοούμαστε, ότι κάθε φορά που αντιδρούμε οργισμένα σε κάτι ασήμαντο φαινομενικά πιθανόν να είμαστε θυμωμένοι με μια παλιότερη κατάσταση που εξακολουθεί να πυροδοτεί δυσανάλογες αντιδράσεις. Μια λάθος λέξη, μια λάθος κίνηση, ή μια συμπεριφορά που άλλες φορές ίσως περνούσε απαρατήρητη τώρα μπορεί να δημιουργήσει σύγκρουση. Επί πλέον η αίσθηση ανικανοποίητου, η δυσφορία επειδή τα πράγματα δεν κυλάνε όπως θέλουμε πιθανόν μας κάνουν πικρόχολους, επικριτικούς και κυνικούς επειδή νιώθουμε ότι δεν ικανοποιούνται οι ανάγκες μας.

Υπάρχει ένταση που καλό είναι να εκφράζεται πριν φτάσει σε εκρηκτικά επίπεδα. Φυσικά χρειαζόμαστε αυτοσυγκράτηση  και ήπιους τόνους όταν πρόκειται να εκφράσουμε ό,τι αισθανόμαστε, σκεφτόμαστε, ή όταν έρχονται στη συζήτηση παράπονα, δυσαρέσκεια. Να έχουμε υπόψη μας επίσης ότι επειδή δεν έχουμε διαύγεια η οπτική μας γωνία, οι απόψεις μας, η γνώμη μας και οι ιδέες μας δεν έχουν αντικειμενικότητα και ανεκτικότητα.

Ο Άρης ενεργοποιεί την αποφασιστικότητά μας, την δύναμή μας, την αντοχή και το πάθος να τα καταφέρουμε ενώ ο Κρόνος προσθέτει ότι ο χρόνος, το να ξέρεις δηλαδή πότε ακριβώς θα αναλάβεις δράση, θα τολμήσεις, θα μιλήσεις, ή θα συναντήσεις αποτελεί το μισό κάθε προσπάθειας.

Το τετράγωνο Παρθένου/Τοξότη δηλαδή ο συνδυασμός Ερμή και Δία (που είναι οι κυβερνήτες των δύο αυτών ζωδίων) δημιουργούν ομιλητικότητα και ανησυχία. Σε τετράγωνο μεταξύ τους κάνουν την τρίχα τριχιά και τη μύγα βόδι- δηλαδή υπάρχει η τάση για υπερβολή των ελαττωμάτων, των ατελειών, των ελλείψεων των άλλων και μια διάθεση έντονης και σκληρής κριτικής.

Κλείνοντας: Αυτή η διέλευση παράγει ένταση και σύγχυση στις σχέσεις με απώτερο σκοπό να εξετάσεις τις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν για να δεις αν καλύπτονται οι ανάγκες σου και οι προσδοκίες σου, αν υπάρχουν προοπτικές. Ίσως είναι περίοδος κρίσης-να μείνεις; Να φύγεις; Να διορθώσεις; Να βάλεις πλάτη; Να περιμένεις; Να αφήσεις πίσω σου; Μένεις σε μια σχέση από συνήθεια; Θέλεις να σταθεροποιήσεις, να εξελίξεις, ή να ξεκινήσεις μια σχέση που αισθάνεσαι ότι μπορεί να είναι ικανοποιητική και να σου ταιριάζει;

Έχοντας υπόψη τη δυσκολία της περιόδου δεν αρκεί να προφυλάξουμε μόνο τον εαυτό μας αλλά να είμαστε ανεκτικοί και προς τους άλλους. Καλύτερα ένα βήμα πίσω παρά μια σύγκρουση με δύο ηττημένους.

ΣΧΟΛΙΑ