Τετράγωνο Άρη/Ποσειδώνα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το σημαντικό και δύσκολο αυτό τετράγωνο μεταξύ Άρη και Ποσειδώνα που θα γίνει ακριβείας στις 17 του μήνα στις 13ο Τοξότη/ Ιχθύων μας επηρεάζει ήδη όλους και άμεσα τους γεννημένους στο δεύτερο δεκαήμερο Τοξότες/Ιχθύς/Διδύμους και Παρθένους όπως και όσους έχουν ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια μεταξύ 10ο -16ο .

 

Ο Άρης συμβολίζει

Την επιβίωση, την αντοχή, την δράση, τις πρωτοβουλίες, την τόλμη, τον ανταγωνισμό, τις μάχες.

Ο Ποσειδώνας συμβολίζει

Την εκλέπτυνση, τον εξαγνισμό, τις αυταπάτες, τη θυσία, την απόδραση, την υπέρβαση, τα ιδανικά, τα όνειρα, τη γοητεία, την αποπλάνηση, τις φαντασιώσεις.

Το τετράγωνο συμβολίζει

Την ένταση, δυσκολία, φόβο, εμπόδια, αβεβαιότητα και την πίεση να αντιμετωπίσουμε και να συνειδητοποιήσουμε την πραγματικότητα όπως είναι.

 

Τι σημαίνει στην πράξη

 Χαμηλή ενέργεια.

Διάθεση αναδίπλωσης στον εαυτό και απόδρασης μέσα από στη φύση, στην τέχνη, στο διαλογισμό. Ή αυτοκαταστροφικής απόδρασης μέσα από βλαβερές έξεις.

Τάση για αυταπάτες και ψευδαισθήσεις.

Πολλά ψέματα, σκάνδαλα, φήμες.

Απογοήτευση, σύγχυση, ρευστότητα.

Ο ρεαλισμός και η πρακτική πλευρά της ζωής πιθανόν να δημιουργούν άρνηση.

Δυσάρεστες και άβολες αλήθειες.   

 

Είναι μέρες αποθάρρυνσης, αμφιβολιών και δυσαρέσκειας: ο κόσμος είναι μικρός, τα αισθήματα δεν έχουν λάμψη, οι σχέσεις δεν είναι όπως στις χολιγουντιανές κομεντί με χάπι εντ. Είναι ώρα για να κοιτάξουμε πίσω μας, στο χθες, στις πράξεις και τις συμπεριφορές μας που έχουν φέρει τη ζωή μας εδώ στο παρόν. Είναι εποχή που χρειάζεται να έρθουμε σε επαφή με πρόσωπα που μας επηρέασαν και επηρεάσαμε, με πράξεις που κάναμε και ζούμε τα αποτελέσματά τους.

 Το θέμα είναι ότι πηγαίνοντας να διορθώσουμε ή να αλλάξουμε τα πράγματα μην πούμε καινούργια ψέματα, μην κοροϊδέψουμε συνειδητά ή ασυνείδητα τους άλλους αλλά και τον εαυτό μας με αυταπάτες και παραμύθια που θεωρούμε αλήθεια. Δεν είναι καιρός για συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις γιατί δεν θα λυθεί κανένα πρόβλημα έτσι. Πρώτα εμείς με εμάς- εγώ κι ο εαυτός μου, οι φόβοι μου, οι ψευδαισθήσεις μου, τα όνειρά μου, τα λάθη μου, οι στόχοι μου χωρίς αποφάσεις, χωρίς βιαστικές κινήσεις και αντιδράσεις που θα μετανιώσουμε την άλλη στιγμή. Χρειάζεται εσωστρέφεια, αλήθεια και κατανόηση αυτή η περίοδος.  

 Στις σχέσεις υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρξουν ανεβασμένα επίπεδα ζήλειας, καχυποψίας, εκδικητικότητας ή και εμμονών. Προσοχή.

 Στις 17 και 18 του μήνα συνυπάρχουν ταυτόχρονα πολλοί πλανήτες στους Ιχθύς: Ήλιος, Ερμής, Αφροδίτη, Ποσειδώνας, Σελήνη και Χείρων γεγονός που σημαίνει ότι κολυμπάμε σε ό,τι δεν βλέπουμε,  σε ό,τι δεν κατανοούμε απολύτως, σε ό,τι δεν μπαίνει σε λόγια και λογική. Χρειάζεται να κοιτάξουμε μέσα μας για να πάρουμε απαντήσεις που χρειαζόμαστε, για να καταλάβουμε τι συμβαίνει, για να δούμε τις ανάγκες μας, για να κατανοήσουμε και να συμφιλιωθούμε. Όπως πάντα η απάντηση σε όλα είναι Αγάπη.

Επίσης: Ό,τι ονομάζουμε ένστικτο, διαίσθηση, προαίσθημα οξύνεται και καλό είναι να ακούσουμε τι μας λένε. Διευκρίνηση: όχι τι θα θέλαμε να συμβεί, όχι τους ευσεβείς πόθους μας ή τις προσδοκίες μας μεταμφιεσμένα σε διαίσθηση αλλά ό,τι λέει η ψυχή μας την ώρα που είναι ήσυχη και ανεπηρέαστη. Να ακούσουμε την αίσθηση που νιώθουμε όταν η σκέψη υποχωρεί.  

 

 

ΣΧΟΛΙΑ