Τετράγωνο Ουρανού/Άρη

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Στις  28ο 25’ Κριού/Καρκίνου

-επηρεάζει τους γεννημένους στις τελευταίες μέρες των παρορμητικών (Κριούς, Καρκίνους,  Ζυγούς, Αιγόκερους)

και όσους έχουν ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια

από 27ο έως και 29ο –                                                                   

 

 

Ο Άρης εκφράζει τη δράση, τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε ώστε να κατορθώσουμε κάτι, το θάρρος και την τόλμη όπως και την παρόρμηση, την ανυπομονησία, τη βιασύνη, την επιθετικότητα, τον ανταγωνισμό, τη σεξουαλικότητα και το θυμό.

Ο Ουρανός εκφράζει την επιθυμία για το καινούργιο και τις αλλαγές, τις καινοτομίες και την πρωτοτυπία, την επανάσταση και την ανεξαρτησία, την πρωτοπορία και το διαφορετικό όπως και το σοκ, το ξαφνικό, το αναπάντεχο, το χωρισμό, την αντισυμβατικότητα, την αποστασιοποίηση.

Το τετράγωνο Άρη/Ουρανού αποτελεί ένα εκρηκτικό συνδυασμό που μπορεί στη θετική του πλευρά να δώσει την αποφασιστικότητα για να προσπαθήσουμε κάτι καινούργιο και διαφορετικό που επιθυμούμε ξεπερνώντας φόβους και δισταγμούς ή να ενεργοποιήσει θυμό και οργή που εκπλήσσουν κι εμάς τους ίδιους.

Είναι μια όψη που δεν αντέχει περιορισμούς, όρια, κανόνες, καταπιεστική επανάληψη, εξουσία κάθε είδους, πατρονάρισμα, «εγώ ξέρω το καλό σου», «εγώ θα σου πω τι να κάνεις». Είναι μια στιγμή εξέγερσης – είναι η στιγμή που όσα έχεις μαζέψει και δεν έχεις πει μπορούν να βγουν προς τα έξω σαν χείμαρρος αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Σε αυτές τις εκρήξεις ανήκουν οι χωρισμοί, οι σκηνές μεταξύ συντρόφων, οι εντάσεις στις εργασιακές σχέσεις, ο θυμός στο δρόμο προς τον άλλο οδηγό, προς τον πωλητή, το συνάδελφο, ανώτερο, πελάτη, προς τους φίλους, γονείς, ξένους, προς οποιοδήποτε κινητοποιεί αισθήματα που έχουν μείνει για πολύ καιρό θαμμένα.

Υπάρχει βιασύνη στην ικανοποίηση των επιθυμιών ή των αναγκών που έχουν μείνει πολύ καιρό ανικανοποίητες. Υπάρχει ανυπομονησία, ανησυχία, ένταση, ενέργεια που χρειάζεται άμεση εκτόνωση. Η απάντηση σε αυτόν τον ηλεκτρισμό (ο Ουρανός συμβολίζει τον ηλεκτρισμό) που διαπερνάει σώμα, ψυχή, αισθήματα, αντιδράσεις είναι η συνειδητοποίηση ότι σε κάποιον τομέα της ζωής μας χρειάζεται να δρομολογήσουμε αλλαγές ώστε να αναζωογονηθούμε ή να αποκτήσουμε εκ νέου ένα ενεργητικό ενθουσιάμε.

Το ζητούμενο είναι αυθεντικότητα, ειλικρίνεια, δράση. Όχι θυμός και απογοήτευση που είναι αποτελέσματα μιας ζωής που δεν κινείται ή που καταπιέζεται. Η έλλειψη προσοχής και συγκέντρωσης οδηγούν σε ατυχήματα- προσοχή στην οδήγηση. Τα ατυχήματα χρειάζεται να θυμόμαστε ότι είναι αποτέλεσμα και ενέργειας που δεν διοχετεύεται σωστά.

 

ΣΧΟΛΙΑ

ASTROHEART NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter του ASTROHEART, για να λαμβάνετε αποκλειστικά E-Books από τον Γιώργο Πανόπουλο

Η εγγραφή έγινε με επιτυχία!