Τι συμβολίζουν οι πλανήτες;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

– Μπορείτε σύντομα να μας πείτε τι συμβολίζουν οι πλανήτες;

 

-ΗΛΙΟΣ (Κυβερνήτης Λέων)

Κυβερνάει: Το υγιές εγώ μας, την ατομικότητα, μας καλεί να ξεχωρίσουμε, να διακριθούμε για τις ικανότητες και τα ταλέντα μας, να βρούμε την μοναδική ταυτότητά μας που μας διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους. Λέξη- κλειδί: Είμαι. Συμβολίζει: Τον πατέρα, τους άντρες γενικά, την αρσενική πλευρά της γυναίκας.

 

-ΣΕΛΗΝΗ (Κυβερνήτης του Καρκίνου)

Κυβερνάει: Τα συναισθήματα, την διαίσθηση, την δοτικότητα, την ευαισθησία, την εξάρτηση, τις υποσυνείδητες ανάγκες. Μοιάζει με ένα ραντάρ που δέχεται και ανταποκρίνεται στα ασυνείδητα αισθήματα που λαμβάνει από το περιβάλλον. Λέξη-κλειδί: Αισθάνομαι. Συμβολίζει: Την μητέρα, τις γυναίκες γενικά, την θηλυκή πλευρά του άντρα.

 

-ΕΡΜΗΣ (Κυβερνήτης σε Διδύμους και Παρθένο)

Κυβερνάει: Το είδος των πνευματικών ικανοτήτων, τις δυνατότητες στο προφορικό ή γραπτό λόγο και την επικοινωνία .Βρίσκεται ανάμεσα στον Ήλιο και την Αφροδίτη. Είναι δηλαδή η γέφυρα ανάμεσα στον εαυτό μας (Ήλιος) και στις σχέσεις που θέλουμε να δημιουργήσουμε με τους άλλους ανθρώπους (Αφροδίτη). Λέξη-κλειδί: Επικοινωνώ. Συμβολίζει: Τα κοντινά ταξίδια, τα αδέλφια μας, την βασική εκπαίδευση, τους γείτονες, την επικοινωνία, το χιούμορ, την ποιότητα του μυαλού μας.

 

-ΑΦΡΟΔΙΤΗ (Κυβερνήτης του Ταύρου και του Ζυγού)

Κυβερνάει: Τη γοητεία, την ομορφιά, την αρμονία, την ισότητά, τις συνεργασίες, τον αισθησιασμό, την ικανότητά μας για αγάπη, την τέχνη, τις σχέσεις.Λέξη Κλειδί: Συνεργάζομαι. Συμβολίζει: Το γάμο, τις ερωτικές σχέσεις, την έλξη που διαθέτουμε.

 

-ΑΡΗΣ (Κυβερνήτης του Κριού, παραδοσιακός κυβερνήτης του Σκορπιού).

Κυβερνάει: Ο Άρης ταυτίζεται με το σεξ – με το είδος του σεξ που το κάνει πιο απολαυστικό στο καθένα μας. Επίσης τις ικανότητές μας για δράση, πρωτοβουλίες, τις αρχηγικές μας ικανότητες, την ανάγκη να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε ένα έργο, το θυμό μας, την ανταγωνιστικότητα μας, τη φυσική αντοχή μας. Λέξη -κλειδί: Ενεργώ. Συμβολίζει: Τη σεξουαλική δράση, το πάθος, τις προκλήσεις και τη σεξουαλική έκφραση των αντρών.

 

-ΔΙΑΣ (Κυβερνήτης του Τοξότη, Παραδοσιακός κυβερνήτης των Ιχθύων).

Κυβερνάει: Την κοινωνική μας προσαρμοστικότητα, τη τύχη, την αισιοδοξία, την ικανότητα να προσδίδουμε στη ζωή μας νόημα, τις ιδέες , την υπόσχεση όλων των καλών πραγμάτων. Λέξη κλειδί: Επεκτείνομαι. Συμβολίζει: Την ανώτερη εκπαίδευση, τις ξένες χώρες, τη θρησκεία, τη προσωπική ηθική, την προσωπική ανάπτυξη.

 

-ΚΡΟΝΟΣ (Κυβερνήτης του Αιγόκερου, παραδοσιακός κυβερνήτης του Υδροχόου)

Κυβερνάει: Την αίσθηση της υπευθυνότητας, τη προσήλωση σε ένα στόχο, τη σταθερότητα, τα εμπόδια, τα όρια μας, τους φόβους μας, τις φιλοδοξίες μας. Λέξεις Κλειδιά: Υπομένω, επιμένω. Συμβολίζει: Την καριέρα, το στάτους, τη δημόσια αναγνώριση, τα πρόσωπα εξουσίας.

 

-ΟΥΡΑΝΟΣ (Σύγχρονος κυβερνήτης του Υδροχόου)

Κυβερνάει: Την ικανότητά μας για καινοτομία και υπέρβαση των ικανοτήτων μας, τις αλλαγές, το ξαφνικό και απρόσμενο, την εκκεντρικότητα, τον ελιτισμό, τις καινοτομίες , το σοκ. Λέξη κλειδί: Πειραματίζομαι. Συμβολίζει: Το κομμάτι του εαυτού μας που δεν δέχεται περιορισμούς, τους τομείς που μας δημιουργούν έξαψη, την αντισυμβατικότητα, το βαθμό ανεξαρτησίας και αυτονομίας μας.

 

-ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ  (Σύγχρονος κυβερνήτης των Ιχθύων)

Κυβερνάει: Τις ψευδαισθήσεις, τη φαντασία, τα οράματα, τις παρανοήσεις, τα όνειρα, τον αλτρουισμό, τη μουσική, την απάτη, την προσδοκία για λύτρωση ή σωτηρία. Λέξη Κλειδί: Διαισθάνομαι. Συμβολίζει: Τη ρομαντική πλευρά μας, το κομμάτι του εαυτού μας που μπορεί να εξαπατηθεί, τις φαντασιώσεις μας και τον τρόπο που προτιμάμε να ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα.

 

-ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ (Σύγχρονος κυβερνήτης του Σκορπιού)

Κυβερνάει: Την ανανέωση μας μέσω μια κρίσης, την ικανότητα να ξαναεφεύρουμε τον εαυτό μας, τις λειτουργίες του υποσυνειδήτου μας , την εσωτερική δύναμή μας και την αλλαγή, τη βία, την μυστικοπάθεια, τα ένστικτα, το πάθος. Λέξη Κλειδί: Μεταμορφώνομαι. Συμβολίζει: Την επιβίωση με κάθε τίμημα, τα παιχνίδια εξουσίας, το σεξ ως βαθύτερη ένωση μεταξύ δύο ανθρώπων.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Έκλειψη Σελήνης στον Υδροχόο, 27.7.18

Η συγκεκριμένη Πανσέληνος φωτίζει τις αρχετυπικές αλήθειες του Υδροχόου και του Λέοντα: κάθε άνθρωπος αποτελεί μια σπίθα του θεϊκού και ταυτόχρονα ένα αδιαχώριστο κομμάτι του ιστού της ζωής. Από τον Γιώργο Πανόπουλο.

Έκλειψη Ηλίου στον Καρκίνο, 13.7.18

Η πρόκληση είναι να αντέξουμε τα δυνατά αισθήματα που πολλές φορές είναι ενοχλητικά, να τα νιώσουμε, να τα σεβαστούμε, να μην τα κρίνουμε, να τα καταλάβουμε. Από τον Γιώργο Πανόπουλο.

Πανσέληνος στον Αιγόκερο, 28.6.18

Με αιχμή την οικογένεια, το σπίτι, τα παιδιά, τους γονείς ή την ίδια την συντροφική σχέση αναδύονται πιθανόν θέματα που οδηγούν σε απογοήτευση ή ματαίωση. Από τον Γιώργο Πανόπουλο.