Τι θέλει ο Δίας στον Σκορπιό;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Την τελευταία φορά που ο Δίας ήταν στον Σκορπιό ήταν από 26 Οκτωβρίου 2005- 24 Νοεμβρίου 2006:

Πώς ήταν η χρονιά σου τότε; Τι  θετικό συνέβη; Τι καινούργιος δρόμος άνοιξε; Τι άρχισε να υλοποιείται; Τι έμαθες, Τι πρόσθεσες στην αυτογνωσία σου;

Ο Σκορπιός είναι ένα πνευματικό ζώδιο. Το στοιχείο της σεξουαλικότητας και της σχέσης του Σκορπιού με το σεξ έχει επισκιάσει εν πολλοίς την εγγενή επιθυμία για εξέλιξη και την προσπάθειά του για υψηλή συνειδητότητα. Η πορεία του Σκορπιού είναι μια πορεία για να φτάσει στη φώτιση και για να βρει νόημα και στο φως και στο σκοτάδι που εμπεριέχει.

Όταν η ενέργεια του Σκορπιού φτάνει στην υψηλότερη έκφρασή της γίνεται εξαιρετικά δυνατή και μπορεί να μας βοηθήσει όλους εμάς να εκφράσουμε τις αληθινές επιθυμίες της καρδιάς μας. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο και χρειάζεται αυτοπειθαρχία, επιμονή, υπομονή, συνέπεια και πολλή δουλειά, όμως αξίζει τον κόπο.

Ναι ο Δίας  σηματοδοτεί την επέκταση, την τύχη, τις ευκαιρίες, μπορεί να δημιουργήσει τις δυνατότητες για υλική πρόοδο, για σχέσεις που μπορούν να γίνουν συντροφικότητα, συνεργασίες, συνεταιρισμοί, μπορεί να φτιάχνει τις προϋποθέσεις για επαγγελματικές και προσωπικές εξελίξεις αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην ουσία του ο Δίας έρχεται για να βρούμε ποιο είναι το βαθύτερο Νόημα της ζωής μας.  Κι επίσης πώς με βάση αυτό το νόημα θα ενεργοποιηθούμε μέσα από σχέσεις και δημιουργικές επιδιώξεις ώστε να αισθανθούμε ολόκληροι και γεμάτοι από την αίσθηση ό,τι αυτό που ζούμε και κάνουμε αξίζει για εμάς τους ίδιους κι όχι επειδή μας επιβλήθηκε, υποχρεωθήκαμε, ή το κάνουμε για χάρη άλλων.

Ο Δίας σε ένα δύσκολο, απαιτητικό και σύνθετο ζώδιο δεν δίνει ούτε εύκολα ούτε γρήγορα. Ακόμα και μια ερωτική ιστορία που αρχίζει κατά τη διάρκεια της διέλευσής του στον Σκορπιό  (10 Οκτωβρίου 2017- 8 Νοεμβρίου 2018) δεν περιέχει ελαφρότητα. Η αίσθηση της δέσμευσης είναι κατευθείαν παρούσα. Παρόλο που ο Ζυγός θεωρείται το ζώδιο του γάμου είναι στον Σκορπιό που ο γαμήλιος όρκος- «στις χαρές και στις λύπες, στα πλούτη και στη φτώχεια, στην αρρώστια και στην υγεία, να την/τον αγαπάς και να τη/τον φροντίζεις, μέχρι να σας χωρίσει ο θάνατος»-  αποκτάει το βάρος του. Έτσι φέτος θα δούμε ιδιαίτερα πολλούς γάμους και την επιθυμία για δέσμευση.

Ο Δίας στον Σκορπιό δεν προσφέρει γενναιόδωρα επειδή έτσι, αλλά χρειάζεται να βοηθήσουμε ενεργά ώστε να έχουμε τις εξελίξεις που θέλουμε. Μπορεί η ενέργεια του Δία στον Σκορπιό να είναι δυναμική και έντονη αλλά θα είναι ανόητο εκ μέρους μας να περιμένουμε να μας χτυπήσει την πόρτα με τα δώρα. Το αντίθετο. Αυτό το ζώδιο του αλχημιστή σημαίνει ότι χρειάζεται να ψάχνουμε συνεχώς στον εαυτό μας τις επιθυμίες μας, τους φόβους μας, τους στόχους μας ώστε να συνειδητοποιήσουμε τι και πόσο πολύ θέλουμε ό,τι θέλουμε.

Η κατώτερη ενέργεια του  Σκορπιού σχετίζεται με τη σεξουαλικότητα ως αυτοσκοπό, με αγώνα για την εξουσία, με εθισμούς, εμμονές, θαμμένη οργή και θυμό. Με τον Δία στον Σκορπιό να ψάχνει φως στο σκοτάδι στην κατώτερη έκφρασή του μπορεί να δημιουργήσει περισσότερο σκοτάδι που οδηγεί στην κατάθλιψη, την απελπισία και το φόβο.

Να θυμίσω ότι με το που ο Δίας πέρασε στον Σκορπιό στις αρχές σχεδόν του Οκτωβρίου και καθόλου τυχαία ξέσπασε το σκάνδαλο με τον κινηματογραφικό παραγωγό του Χόλιγουντ Harvey Weinstein, ύστερα με τον ηθοποιό Κevin Spacey κι αμέσως έπειτα  με μια σειρά από άλλες διασημότητες του θεάματος, η σεξουαλική παρενόχληση έγινε το γεγονός της περιόδου στα μίντια ενώ στα κοινωνικά δίκτυα πέρασε με το hashtag “metoo”. Αυτές οι περιπτώσεις έγιναν η αιτία να μιλήσουμε για σεξουαλικές επιθέσεις και παρενοχλήσεις κυρίως εναντίον γυναικών από κάποιους που είχαν την εξουσία να επιβάλλουν τις επιθυμίες τους χωρίς συναίνεση, ή και με τη βία. Ο Δίας στον Σκορπιό αναζητά την Αλήθεια με κάθε κόστος, αποκαλύπτει μυστικά, φέρνει στην επιφάνεια θαμμένη οργή, θυμό και τραύματα.

Ο Δίας στον Σκορπιό δείχνει τους τοξικούς ανθρώπους και την τοξικότητα, φανερώνει την κατάχρηση εξουσίας όπου και από όποιους ασκείται. Μια φράση που εκφράζει τον Σκορπιό: «η σιωπή είναι συναίνεση» επιστρέφει με τον Δία στον Σκορπιό όπως και η δικαιολογία των δραστών «τάθελε». Ο Δίας στον ψυχολογικό Σκορπιό μάς πιέζει να δούμε ξανά όλους τους τρόπους με τους οποίους επεκτάθηκε αυτή η άθλια συμπεριφορά και στάση κατακλύζοντας τις κοινωνίες. Έχουμε 13 μήνες για την ίαση αυτής της απειλητικής κατάστασης όσοι και οι μήνες της παραμονής του Δία στον Σκορπιό.

Ο Σκορπιός κυβερνάει ό,τι είναι κρυμμένο από την οπτική μας ή από τη συνείδησή μας που σημαίνει ότι εάν έχουμε μυστικά, λέμε ψέματα στον εαυτό μας, ζούμε μια ζωή που δεν σημαίνει τίποτα για εμάς μένοντας στην επιφάνεια των πραγμάτων και των αισθημάτων τότε να είμαστε έτοιμοι να έρθουν όλα αυτά στο φως και να φωτιστεί κάθε κομμάτι του εαυτού μας που βρίσκουμε ενοχλητικό, βαρύ, δυσάρεστο, επώδυνο. Ο Δίας στον Σκορπιό απευθύνεται στον αληθινό μας εαυτό- φανερό και κρυμμένο.

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ