Το τρίγωνο Ουρανού/ Κρόνου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το τρίγωνο Ουρανού/Κρόνου

αποτελεί μία από τις σημαντικότερες διελεύσεις της χρονιάς. Ο Κρόνος σχετίζεται με την ασφάλειά μας και ο Ουρανός με την ορμή της αλλαγής. Ο Κρόνος και ο Ουρανός συμβολίζουν το παλιό και το καινούργιο.

Οι δύο προηγούμενες φορές που σχηματίστηκε αυτό το τρίγωνο ήταν

-24 Δεκεμβρίου 2016

-19 Μαΐου 2017

Ενώ το τρίτο και τελευταίο τρίγωνο ολοκληρώνεται στις 11 Νοεμβρίου στις 25ο Τοξότη/Κριού επηρεάζοντας το διάστημα πριν και μετά από αυτή την ημερομηνία.

Ο Ουρανός με τον Κρόνο εκφράζουν τόσο αντίθετες μεταξύ τους αρχές που ακόμα και το ευνοϊκό μεταξύ τους τρίγωνο μπορεί να δημιουργήσει ένταση, πιθανή σύγκρουση, ή και αναστάτωση. Ο Charles Carter περιγράφει την όψη μεταξύ Ουρανού/Κρόνου ως «δημοκρατική στο πνεύμα και αυταρχική στη μέθοδο» ενώ μπορεί να δημιουργήσει  ακαμψία. Βεβαίως η ευνοϊκή αυτή όψη ενισχύει την αποφασιστικότητα, την αντοχή, την επιμονή, τη θέληση και την ψυχική δύναμη.

Επίσης αυτή η όψη μπορεί να ενεργοποιήσει

Προσεκτικές μεταρρυθμίσεις, αλλαγές με μέτρο, φόβο των επερχόμενων αλλαγών,  σπάσιμο της συμβατικότητας, σύγκρουση με την εξουσία και τους  επαναστάτες με αιτία.

Ο Κρόνος στον Τοξότη έχει σαν στόχο με υπομονή και μέσα από εμπόδια να χτίσει ξανά σε στέρεο έδαφος και με γερά υλικά την πίστη μας, την αισιοδοξία μας και τις ιδέες μας αφού πριν τις ταρακούνησε και τις τεστάρισε πιεστικά και άτσαλα. Ο Ουρανός στον Κριό μάς έφερε πρόσωπο με πρόσωπο με σοκ, απότομες αλλαγές και βίαιες ρήξεις. Η μακρά τους πορεία στα ζώδια μας έδωσε τον χρόνο να συνειδητοποιήσουμε και να κατανοήσουμε τι, πως και με ποιους συνέβησαν καθοριστικά γεγονότα που στις περισσότερες περιπτώσεις επηρέασαν βαθιά τις ζωές μας, πως επέδρασαν πάνω μας και τι αποτελέσματα έφεραν.

Αυτή η όψη σε επηρεάζει αν έχεις γεννηθεί στις εξής περιόδους

-Μεταξύ 11-18 Δεκεμβρίου

-Μεταξύ 9-16 Απριλίου

-Μεταξύ 12-19 Αυγούστου

ή αν έχεις  ωροσκόπο, πλανήτες και σημεία σε Τοξότη/Κριό/ Λέοντα μεταξύ 22Ο – 28Ο

 

Να θυμάσαι ότι

-Εάν προσπαθείς να αλλάξεις τη ζωή σου επαναλαμβάνοντας τα ίδια πράγματα που σε κάνουν να θέλεις να την αλλάξεις  ΔΕΝ

-Εάν γαντζώνεσαι στο παρελθόν επειδή σου είναι οικείο παρόλο που αισθάνεσαι να σε πνίγει και δεν αφήνεις χώρο στο καινούργιο τότε ΔΕΝ

-Εάν είσαι έτοιμος/η να ανέβεις πάνω στο κύμα των αλλαγών έχοντας κατά νου ότι η δική σου αλλαγή μπορεί να επηρεάσει και άλλους τότε ΝΑΙ

Οι μέρες αυτές λένε: κάνε το διαφορετικά, πήγαινε από διαφορετικό δρόμο, δοκίμασε διαφορετική συμπεριφορά και αντιδράσεις. Ανάλαβε δράση ώστε να προχωρήσεις επαγγελματικά θέματα, ή σπουδές, ή να ξεκινήσεις κάτι δικό σου. Χάσε το τρένο και πάρε το επόμενο, στείλε ένα μήνυμα ή τηλεφώνησε σε κάποιον/α που έχεις καιρό να μιλήσεις. Βγες προς τα έξω, συνάντησε ανθρώπους που μπορούν να σε βοηθήσουν, να σε συμβουλεύσουν, να σε στηρίξουν. Δρομολόγησε τα σχέδιά σου και κάνε γνωστές τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου. Άκου προσεκτικά και μίλα πειστικά για να σε ακούσουν. Κάνε κάτι που δεν κάνεις συνήθως αλλά θάθελες, παράσυρε και παρασύρσου, έκπληξε και εκπλήξου, ανακάλυψε το αλλιώς.   

ΣΧΟΛΙΑ