Τριπλή σύνοδος στον Αιγόκερω

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

(Επηρεάζει όσους έχουν τον Ήλιο τους,  προσωπικούς πλανήτες, ή τον ωροσκόπο τους μεταξύ 17ο– 21ο Αιγόκερου/Καρκίνου/Ζυγού/Κριού. Η επιρροή αυτών των όψεων που κορυφώνονται στις 9 Ιανουαρίου έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και κάποιες μέρες και θα συνεχιστεί για όλη την εβδομάδα).

Αυτές οι τριπλές σύνοδοι είναι σπάνιες και οι συγκεκριμένες είναι ακόμα πιο σημαντικές επειδή εμπεριέχουν ένα από τα Φώτα, τον Ήλιο, ένα προσωπικό πλανήτη την Αφροδίτη και ένα διαπροσωπικό πλανήτη τον Πλούτωνα.  Ο Ήλιος κάνει σύνοδο με την Αφροδίτη, η Αφροδίτη κάνει σύνοδο με τον Πλούτωνα και ο Ήλιος κάνει σύνοδο με τον Πλούτωνα  στις 19ο του Αιγόκερου με όλες αυτές τις συνόδους να έχουν στο επίκεντρό τους τις σχέσεις.

Πόσοι μπορούμε να ισχυριστούμε ότι δεν υπάρχουν στη ζωή μας πρόσωπα και καταστάσεις που μας κρατάνε πίσω, αντιλήψεις, στάσεις και νοοτροπίες που ενώ ξέρουμε ότι πρέπει πάση θυσία να αλλάξουμε δεν κάνουμε τίποτα; Ναι, φοβόμαστε το άγνωστο και το καινούργιο και προτιμούμε την ασφάλεια του γνωστού και του δοκιμασμένου. Όταν όμως ο Πλούτωνας ενεργοποιείται τα ψέματα τελειώνουν.
 
Ο Πλούτωνας ενδιαφέρεται για εκείνους τους συμβολικούς θανάτους που σου επιτρέπουν να περάσεις σε μια νέα κατάσταση ύπαρξης. Όπως ο χρόνος επηρεάζει το σώμα και την φυσιολογία μας και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να τον σταματήσουμε έτσι και ο Πλούτωνας πιέζει για ψυχολογικές μεταμορφώσεις ώστε να εξελιχτούμε.

Ο έρωτας είναι το πεδίο όπου ο Πλούτωνας είναι καταλυτικός. Δεν υπάρχει τίποτα που να σε μεταμορφώνει τόσο ολοκληρωτικά όσο ο έρωτας. Αν ερωτευτείς σε περίοδο υπό τον Πλούτωνα είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για σένα να λειτουργήσει αυτή η σχέση. Αλλά η σχέση δεν λειτουργεί συνήθως. Τουλάχιστον όχι όπως την ονειρευόσουν. Δεν θα σε θέλει τόσο όσο εσύ; Δεν θα είναι διαθέσιμος/η για ολοκληρωτική σχέση; Υπάρχει απόλυτη ασυνεννοησία; Ενώ θέλεις όσο και ο Άλλος τα τραύματα που φέρνετε κι οι δύο έρχονται στην επιφάνεια δυσχαιρένοντας τη σχέση; Οι παρενέργειες μπορεί να είναι απεριόριστες.

Οι σχέσεις, η μία σχέση που μας ενδιαφέρει, μας γεμίζει, μας πονάει, μας απελπίζει, μας ανεβάζει στα ουράνια, μας βαραίνει, μας ανακουφίζει, μας απογειώνει, μας γειώνει εμφανίζεται μπροστά μας όπως είναι. Χωρίς αναισθητικό, χωρίς ψευδαισθήσεις, χωρίς ωραιοποιήσεις. Τι συνειδητοποιείς; Τι αισθάνεσαι; Τι αντιμετωπίζεις; Ό,τι κι αν συμβαίνει οι σχέσεις που μας νοιάζουν μπαίνουν σε μια καινούργια φάση, ή τελειώνουν, ή καταλαβαίνουμε τις δυνατότητές της, τα όριά της, τους περιορισμούς της. Δεν μπορούμε πια να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε, δεν ξέρουμε, δεν καταλαβαίνουμε γιατί τώρα και βλέπουμε και ξέρουμε και καταλαβαίνουμε. Αυτός/η που αγαπάμε, αυτοί από τους οποίους εξαρτόμαστε συναισθηματικά ή επαγγελματικά, φιλικά ή προσωπικά είναι πια πολύ πραγματικοί, αφόρητα πραγματικοί.

Φυσικά είναι πιθανόν νέοι άνθρωποι να μπαίνουν στη ζωή μας με τη μορφή φίλου, σύμμαχου, ερωτικού συντρόφου- αυτός που μπαίνει τώρα είναι σημαντικός και μοιραίος. Ο δυνατός γίνεται αδύναμος και αυτός που ήταν μέχρι τώρα από κάτω παίρνει τα ηνία. Κάποιες σχέσεις αλλάζουν δραματικά. Κάποιος έρχεται, κάποιος φεύγει, κάποιος επιστρέφει. Δεν είμαστε θεατές. Είμαστε υποχρεωμένοι να ενεργοποιηθούμε, να συμμετέχουμε, να δράσουμε ή να αντιδράσουμε. 

Ό,τι κι αν συμβαίνει, εσύ μπορεί να έχεις τέτοια εξάρτηση από τη σχέση που σε ενδιαφερει που δεν θα μπορείς να πεις αντίο και να προχωρήσεις. Είναι ένας έρωτας εμμονικός, κτητικός, ένας έρωτας πάθους, τρέλας, ανικανοποίητου, ένας πρωτόγονος έρωτας με τα καταστροφικά ένστικτα να παραμερίζουν λογική, κρίση και εμπειρία. Είναι μια σαπουνόπερα γεμάτη χωρισμούς, σκηνές, επιστροφές, ζήλια, έκσταση και αγωνία, άγρια χαρά και «δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα».

Προσπαθείς να θυμηθείς πώς ήσουν πριν, πώς ζούσες πριν μπει στη ζωή σου αυτός ο άνθρωπος και δεν μπορείς. Εμφανίζεις χαρακτηριστικά που είτε δεν ήξερες ότι είχες είτε ντρεπόσουν γι′ αυτά και τα έκρυβες γιατί δεν ταιριάζουν με την εικόνα του εαυτού σου που θέλεις να έχεις.

Ποιος είναι ο πλούτος που υπόσχεται ο Πλούτωνας; Πρώτον, ότι ο κόσμος των ενστίκτων είναι πολύ σημαντικός για να τον αγνοείς συστηματικά. Δεύτερον ότι είσαι ικανός/ή να αγαπήσεις βαθιά και αληθινά. Τρίτον, ότι μπορείς να έχεις μια πολύ επώδυνη εμπειρία στη ζωή σου και να επιζήσεις, άρα αρχίζεις και συνειδητοποιείς και πιστεύεις στη δύναμή σου. Τέταρτον, ότι μπορεί να υπέφερες, αλλά έζησες μια περίοδο με την αδρεναλίνη στα ύψη και πρώτη φορά στη ζωή σου αισθάνθηκες τόσο ζωντανός/ή. Και τέλος αποκτάς μια σπλαχνική σοφία και γνώση για την ανθρώπινη φύση που σου επιτρέπει να έχεις μια μεγίστου βαθμού κατανόηση για το συνάνθρωπό σου.

 

ΣΧΟΛΙΑ