Ωροσκόποι Α’, μια γρήγορη ματιά

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ο Ήλιος δηλώνει την εσωτερική μας προσωπικότητα (κάτι που συχνά δεν επιτρέπουμε στους άλλους να δουν), όπως και τη ζωτικότητά μας, την ποιότητά του εγώ μας, την ατομικότητά μας, ό,τι μας κάνει μοναδικούς και ξεχωριστούς.

 Ο Ωροσκόπος είναι η βιτρίνα μας. Ο Ωροσκόπος μας επίσης υποδηλώνει τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τη ζωή- τον τύπο των γυαλιών μέσα από τα οποία βλέπουμε τον κόσμο. Δώδεκα άνθρωποι μπορούν να σταθούν γύρω από ένα αντικείμενο και ο κάθε ένας από αυτούς να δει μια διαφορετική πλευρά. Ο καθένας έχει διαφορετική προοπτική. Το αντικείμενο παραμένει αυτό που είναι κι όμως και οι 12 το περιγράφουν με διαφορετικούς τρόπους  που εξαρτώνται από το σημείο που κάθονται.

Οι συνθήκες της γέννησης, το περιβάλλον και η ατμόσφαιρα της παιδικής μας ηλικίας καθορίζουν την ιδιαίτερη οπτική μας. Είμαστε το σύνολο όλων αυτών. Ο Ωροσκόπος δείχνει αυτές τις συνθήκες αλλά επίσης περιγράφει τις αποφάσεις που ένα πρόσωπο παίρνει ώστε να προσαρμοστεί σε αυτές τις συνθήκες  νωρίς στη ζωή.

Ονειρευόμαστε τον κόσμο σύμφωνα με το ζώδιο του Ωροσκόπου και ύστερα προσπαθούμε κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα.

Έτσι ένας Ωροσκόπος

Κριός υιοθετεί μια «θυμωμένη», επιθετική, ορμητική, στάση και μια ανοιχτά ανταγωνιστική προσωπικότητα όταν χρειάζεται να αναλάβει δράση. Ο Ταύρος μπορεί να είναι πεισματάρης ή γοητευτικός και πειστικός, κρύβοντας ένα εντελώς διαφορετικό εαυτό από κάτω. Οι Δίδυμοι μιλάνε ακατάπαυστα όταν αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις. Η λεκτική επιδεξιότητα , η εξυπνάδα και οι συζητήσεις μπορούν να κρύβουν κάποιον που είναι εξαιρετικά ευαίσθητος ή έχει βάθος. Ο Ωροσκόπος Καρκίνος κρύβεται πίσω από τα αισθήματά του, μιλάει πολύ για τα αισθήματα, δείχνει υπερευαισθησία και μεγάλη τρωτότητα. Η εσωτερική δύναμη και αντοχή μπορεί να είναι τα κρυφά ουσιαστικά του χαρίσματα,  ή μπορεί να ανακαλυφθεί αναλυτικό ταλέντο αν κάποιος διαπεράσει τη μάσκα του.  Ο Ωροσκόπος Λέων έχει μια φυσική ικανότητα να είναι δραματικός. Μπορεί να υπερβάλει το δράμα και την έντονη προσωπικότητα του όταν δεν αισθάνεται ασφαλής. Η Παρθένος αρχίζει να κάνει πολλές ερωτήσεις όταν είναι ανασφαλής. Γίνεται επικριτική και υπερβολικά αναλυτική ώστε να αισθανθεί ξανά ασφάλεια. Η υπερβολική αντικειμενικότητα μπορεί να κρύβει τρυφερότητα και ευαισθησία.

Ο Ζυγός σαν Ωροσκόπος έχει τεράστια δυσκολία να μην είναι γλυκός και χαριτωμένος. Η επιβίωσή του στα αρχικά στάδια της  ζωής του εξαρτιόταν από το πόσο διπλωμάτης ήταν. Μπορεί να υπάρχει  πολύς θυμός κάτω από την μάσκα τού χαριτωμένου. Με τον Σκορπιό  Ωροσκόπο υπάρχει μια μάσκα γεμάτη ένταση, δύναμη και δυναμισμό. Μπορεί να κρύβει ευαισθησία, ή έντονη αίσθηση χιούμορ όταν αισθάνεται ότι δεν απειλείται. Χρειάζεται να μάθει να συγκρατεί την τρομερή του ενέργεια παρά να συγκρούεται ασυνείδητα συνήθως. Ο Τοξότης είναι πάντα χαρούμενος και γελαστός ακόμα και αν τα πράγματα πηγαίνουν πολύ άσχημα. Η μάσκα του έχει χαρακτηριστικά Πολυάννας , « όλα θα πάνε υπέροχα!». Πίσω από αυτή την  χαμογελαστή πρόσοψη μπορεί να υπάρχει πυγμή ή επίσης μεγάλη θλίψη.

Για κάποιον με Αιγόκερω στον Ωροσκόπο η αυστηρή ή ντροπαλή εικόνα που βγάζει προς τα έξω κρύβει έναν άλλο χαρακτήρα. Μια προσωπικότητα που κρίνει  έντονα συχνά κρύβει τρομακτική ανασφάλεια και εμπόδια ή πιέσεις που επιβάλλει ο ίδιος στον εαυτό του. Όσο πιο πολύ αλλοπρόσαλλος είναι ένας Ωροσκόπος Υδροχόος τόσο περισσότερο ευαισθησία υπάρχει. Είναι ασφαλής όταν είναι διαφορετικός, ή επανάστασης, ή αντί. Είναι μέρος της μάσκας του που μπορεί εύκολα να προβάλει προς τα έξω. Για τους Ιχθύες αυτό που βγάζουν προς τα έξω είναι ό,τι χρειάζεται για να συντονιστούν με το περιβάλλουν και τους γύρω τους (να γίνουν δηλαδή ένα με το περιβάλλον), ή να θολώσουν την εικόνα γύρω τους ώστε να ζήσουν αυτό που φαντάζονται. Αποφεύγουν επίσης τις αντιπαραθέσεις. Είναι αδύνατον για ένα ωροσκόπο Ιχθύ να επιτρέψει στον εαυτό του να δει την ασχήμια ή τον πόνο. Πίσω ωστόσο από αυτή τη δυσανεξία στο ρεαλισμό υπάρχει η δύναμη να μετατρέψει την επιφάνεια του  ιδεαλισμού σε πραγματικότητα- ο ιδεαλισμός θα υπάρχει πάντα αλλά μέσα στη ζωή ως πράξη.

ΣΧΟΛΙΑ