Υ.Γ. Για την έκλειψη Σελήνης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Ο Λέων μάς διδάσκει θάρρος, αγάπη, αξιοπρέπεια και θέληση. Χρειάζεται πολύ κουράγιο για να είμαστε ό,τι είμαστε, για να εκφράσουμε τον εαυτό μας αυθεντικά και για να δημιουργήσουμε μέσα από την καρδιά μας. Χρειαζόμαστε και ισχυρή θέληση για να ζήσουμε την αλήθεια μας. Ο Λέων σχετίζεται με τον Ήλιο, το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος όπως και με το ηλιακό πλέγμα που βρίσκεται κάτω από το στέρνο και φυσικά ταυτίζεται με την καρδιά που είναι η κεντρική αντλία της ζωής μας. Το πνευματικό καθήκον του Λέοντος είναι η δράση να προέρχεται από το κέντρο μας, να έχει ως αφετηρία την καρδιά, να συμβαδίζει με το εσωτερικό μας φως. Η Πανσέληνος φωτίζει το κέντρο της ζωής μας οπότε μερικές σημαντικές ερωτήσεις είναι αναπόφευκτες: Γύρω από τί περιστρέφεται η ζωή σου; Ποιος είναι ο ρόλος που σου έχει ανατεθεί στο συμπαντικό έργο; Τι αποτελεί την καρδιά της ζωής σου; Τι επιθυμεί, λαχταράει, ποθεί η καρδιά σου;

*Να θυμίσω ότι αυτή η έκλειψη ολοκληρώνει την περασμένη έκλειψη της 7ης Αυγούστου 2017 προσφέροντάς μας νέες προοπτικές στα γεγονότα εκείνης της περιόδου.

Εάν είμαστε διατεθειμένοι να ανοίξουμε την καρδιά μας και αφήσουμε πίσω ότι μας πονάει μπορεί να ξεκινήσει μια νέα δημιουργική περίοδος.

ΣΧΟΛΙΑ